Jeugdopleiding

Geen_afbeelding_beschikbaar
DSCjeugd
De laatste maanden zijn er veel berichten in de media verschenen over de toenemende populariteit van de sport schaken onder kinderen. Hieronder een greep uit de krantenkoppen:

  • Schaken steeds populairder bij kinderen (EenVandaag)
  • ‘Schoolschaken’ steeds populairder, kinderen spelen on- en offline (NOS)
  • Schaken saai en suf? Deze kinderen vinden van niet (NOS-jeugdjournaal)

Ook wij als Drachtster Schaak Club krijgen geregeld de vraag van ouders of hun zoon/dochter het schaken kan bij ons op de club kan leren en/of dat er de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenootjes te spelen. Maar ook de jeugd (leeftijd tussen de 16 en 20) weet de schaakclub steeds beter te vinden. Het grootste gedeelte van de nieuwe leden die dit jaar is ingestroomd is jonger van 20 jaar.

En daarom opent DSC  haar deuren voor schakers van alle leeftijden en zijn we gestart met een aparte jeugdopleiding.

De opleiding is speciaal voor kinderen en jeugdige spelers tot een leeftijd van +- 20jaar die het schaken willen leren en/of nog niet met de senioren competitie kunnen meespelen van wegen hun schaakkennis of leeftijd.
De schaaklessen voor de jeugd zullen met ingang van maandag 9 september 2019 tussen 18:45 en 19:30 plaatsvinden in ons eigen clubgebouw “De Schakel”.
Het eerste half uur zal bestaan uit het bespreken van de theorie en daarna zal de mogelijkheid geboden worden om een potje tegen elkaar te schaken.

Geen_afbeelding_beschikbaar

De Schakel

Buurtgebouw “De Schakel”

Klokhuislaan 12
9201 JE Drachten
0512-518396

Maak een route!

De schaaklessen worden verzorgd door twee ervaren spelers van de schaakclub namelijk onze voorzitter Henk Mylanus en onze wedstrijdleider Hans Dokter.
De kosten voor deze schaakopleiding bedragen in totaal €25,- voor het hele seizoen. In dit bedrag zijn de kosten voor het standaard lesmateriaal* meegenomen. De eerste twee lessen gelden als een soort van proefperiode, wij zullen de factuur daarom ook pas na deze twee lessen versturen.

*In overleg met de instructeurs is het mogelijk om extra lesmateriaal aan te schaffen. Denk hierbij aan een extra opgavenboek, een antwoordenboek of een account voor het online lesprogramma (Chessity).

Als je geïnteresseerd bent in de jeugdopleiding of nog vragen hebt hierover kun je een bericht sturen via het standaard contactformulier , klik hier om meteen een bericht te verzenden.