Jeugdopleiding

Geen_afbeelding_beschikbaar
DSCjeugd
De laatste maanden zijn er veel berichten in de media verschenen over de toenemende populariteit van de sport schaken onder kinderen. Hieronder een greep uit de krantenkoppen:

  • Schaken steeds populairder bij kinderen (EenVandaag)
  • ‘Schoolschaken’ steeds populairder, kinderen spelen on- en offline (NOS)
  • Schaken saai en suf? Deze kinderen vinden van niet (NOS-jeugdjournaal)

Ook wij als Drachtster Schaak Club krijgen geregeld de vraag van ouders of hun zoon/dochter het schaken kan bij ons op de club kan leren en/of dat er de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenootjes te spelen. Maar ook de jeugd (leeftijd tussen de 16 en 20) weet de schaakclub steeds beter te vinden. Het grootste gedeelte van de nieuwe leden die dit jaar is ingestroomd is jonger van 20 jaar.

En daarom opent DSC  haar deuren voor schakers van alle leeftijden en zijn we gestart met een aparte jeugdopleiding.

De opleiding is speciaal voor kinderen en jeugdige spelers tot een leeftijd van +- 20jaar die het schaken willen leren en/of nog niet met de senioren competitie kunnen meespelen van wegen hun schaakkennis of leeftijd.
De schaaklessen voor de jeugd zullen met ingang van maandag 17 september 2018 tussen 16:00 en 16:45 plaatsvinden in de openbare basisschool (OBS) De Bolder.

Geen_afbeelding_beschikbaar

OBS De Bolder

OBS De Bolder

Frisia 152
9207 CZ Drachten
0512-521100

Maak een route!

De schaaklessen worden verzorgd door twee ervaren spelers van de schaakclub namelijk onze voorzitter Henk Mylanus en onze wedstrijdleider Hans Dokter.
Door de goede samenwerking met OBS De Bolder zijn de kosten dit jaar slecht 1 euro per les.

Dit lesgeld mag per les contant worden betaald aan de instructeur. Uiteraard zijn andere afspraken over de betaling ook mogelijk.

Als je geïnteresseerd bent in de jeugdopleiding of nog vragen hebt hierover kun je een bericht sturen via het standaard contactformulier , klik hier om meteen een bericht te verzenden.