Nieuw speeltempo in de FSB-competitie

Het speeltempo in de FSB-competitie is voortaan 1h30 per persoon + 30 seconden per zet. Dit houdt in dat er tot het eind genoteerd moet worden. Verenigingen met een vroeg sluitingsuur van hun speelzaal krijgen ontheffing van deze regel en mogen 1h15 + 30 seconden hanteren mits dit duidelijk aan hun tegenstanders is meegedeeld. Hiermee is nog juist voldaan aan de strengste eis voor de ratingverwerking.

Geen_afbeelding_beschikbaar

 |

Rieteke Otten (70) overleden

Geheel onverwacht en met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons clublid en oud-voorzitster Rieteke Otten. 

Geen_afbeelding_beschikbaar

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar  haar naaste familieleden en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

DSC in de media

Geen_afbeelding_beschikbaar
In de afgelopen jaren is de Drachtster Schaak Club meerdere malen in de Drachtster Courant en de Breeduit genoemd. Maar ook in het verleden zijn er diverse artikelen verschenen in de Leeuwarder Courant en het Nieuwsblad van het Noorden waarin de schaakclub voorkwam.
Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van deze artikelen (nieuwste bovenaan). Helemaal onder in het bericht vind je de linkjes naar de originele artikelen en/of kranten. Komende week zal ik dit bericht verder uitbreiden met krantenartikelen uit de jaren 70 & 80.
***Elke keer als er een nieuw artikel verschijnt zal ik dit bericht bijwerken en zal het bericht boven aan de bloglijst verschijnen.***

“DSC in de media” verder lezen

Ook wij vinden jouw privacy belangrijk!

Geen_afbeelding_beschikbaar

Morgen, 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dat betekent dat er vanaf dan dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Voor de KNSB, de regionale bond en alle verenigingen heeft de nieuwe wet gevolgen. De belangrijkste twee voor onze vereniging betreft het verwerken van de NAW gegevens van onze leden en de toestemming voor foto gebruik op de website en sociale media.

Hoe dan ook: morgen worden de regels rondom de bescherming van  persoonsgegevens behoorlijk uitgebreid. Daarom hebben wij een privacy statement opgesteld om duidelijk uit te leggen hoe we met je persoonsgegevens omgaan. De actuele privacy statement van de Drachtster Schaak Club is altijd terug te vinden onder documenten op de pagina ‘clubgegevens’.

“Ook wij vinden jouw privacy belangrijk!” verder lezen

Jan Westra benoemd tot lid van verdienste       

Ons oudste lid Jan Westra vierde zondag j.l. zijn 90ste verjaardag. Jan is al lid van DSC sinds 1961. Is vroeger vele jaren wedstrijdleider geweest, verdienstelijk speler van het 1e team en opleider van veel jeugdschakers. Op voorstel van het bestuur hebben de aanwezige leden op de speelavond van 14 mei besloten hem het lidmaatschap van verdienste toe te kennen. We hopen hem nog vele jaren in ons midden te hebben!

DSC opent deuren voor jeugd

Geen_afbeelding_beschikbaar

De laatste maanden zijn er veel berichten in de media verschenen over de toenemende populariteit van de sport schaken onder kinderen. Hieronder een greep uit de krantenkoppen:

  • Schaken steeds populairder bij kinderen (EenVandaag)
  • ‘Schoolschaken’ steeds populairder, kinderen spelen on- en offline (NOS)
  • Schaken saai en suf? Deze kinderen vinden van niet (NOS-jeugdjournaal)

Ook wij als Drachtster Schaak Club krijgen geregeld de vraag van ouders of hun zoon/dochter het schaken kan bij ons op de club kan leren en/of dat er de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenootjes te spelen. Maar ook de jeugd (leeftijd tussen de 16 en 20) weet de schaakclub steeds beter te vinden.  Het grootste gedeelte van de nieuwe leden die dit jaar is ingestroomd is jonger van 20 jaar.

En daarom opent DSC vanaf komende maandag haar deuren voor schakers van alle leeftijden en zullen we starten met een aparte jeugdopleiding.

***Uiteraard zijn ook alle huidige jeugdspelers van harte uitgenodigd om aankomende maandag de eerste les bij te wonen.***

Lees hieronder meer over de lessen. “DSC opent deuren voor jeugd” verder lezen