Plan voor vernieuwing FSB

Op de ALV in september heeft het FSB-bestuur in samenwerking met een aantal betrokken FSB-leden de plannen voor vernieuwing van bestuur en organisatie van het Friese schaakleven en de FSB bekendgemaakt. Deze plannen hebben een aantal doelstellingen:

  •  ze moeten leiden tot meer schaakactiviteiten in de FSB die goed op elkaar afgestemd zijn;
  • ze moeten leiden tot een beleidsplan voor bestuur en organisatie van de FSB en het Friese schaken voor de periode 2018-2022;
  • de uitkomst is bepalend voor de keuze van de nieuwe FSB-voorzitter.

“Plan voor vernieuwing FSB” verder lezen

Wat is Rapid ?

Omdat we aankomende maandag de eerste 3 rondes rapid van dit seizoen gaan spelen willen we graag onze nieuwe leden wegwijs maken in de term Rapid. Maar ook bestaande leden hebben nog wel eens vragen over de schaakregels die gehanteerd moeten worden tijdens een rapidpartij. Daarom zullen we de belangrijkste regels hieronder nogmaals neerzetten. Het complete reglement is na te lezen op bladzijde 19 van het Fide-reglement .

Geen_Afbeelding_Beschikbaar “Wat is Rapid ?” verder lezen

Extra ledenvergadering

Geen_Afbeelding_Beschikbaar

Zoals jullie allemaal weten heeft Jan Aartsma zich bereid verklaard om het secretariaat op zich te nemen. Zijn benoeming moet nog wel door jullie, de leden, goedgekeurd worden. Daarom zullen we vanavond (maandag 29 oktober 2018) de schaakavond beginnen met een korte ledenvergadering met als enige agendapunt:

– Benoeming secretaris

Jan Aartsma nieuwe secretaris DSC

Gisteravond heeft Jan Aartsma zich bereid verklaard het secretariaat van de Drachtster Schaak Club op zich te nemen.

Deze mededeling werd meteen door alle aanwezigen onder luid applaus ontvangen. Ook wij als bestuur zien in Jan een goede secretaris en ontvangen hem daarom ook met open armen in het bestuur.

Wil je in contact komen met de nieuwe secretaris? Dan kan dat via onderstaande gegevens:

Jan Aartsma

Tel: 0512-776055
E-mail: secretaris@dscdrachten.nl

Nieuw speeltempo in de FSB-competitie

Het speeltempo in de FSB-competitie is voortaan 1h30 per persoon + 30 seconden per zet. Dit houdt in dat er tot het eind genoteerd moet worden. Verenigingen met een vroeg sluitingsuur van hun speelzaal krijgen ontheffing van deze regel en mogen 1h15 + 30 seconden hanteren mits dit duidelijk aan hun tegenstanders is meegedeeld. Hiermee is nog juist voldaan aan de strengste eis voor de ratingverwerking.

Geen_afbeelding_beschikbaar

 |