Rapid uitslagen na ronde 6

Na 6 rondes rapid gespeeld te hebben blijkt het woord  verliezen niet in het woordenboek van Alle van der Veen voor te komen.  Alle staat op dit moment boven aan de lijst met een perfecte score van 6 punten.  Vlak achter hem staat Hans Dokter op de tweede plaats met een mooie score van 5. De verschillen tussen plek 3 t/m 6 zijn erg klein. Er wordt dus nog hard gestreden om een plekje in de uiteindelijke top 3. “Rapid uitslagen na ronde 6” verder lezen

Nieuwe functies website

Sinds mijn laatste bericht over de nieuwe website zijn er alweer een aantal nieuwe pagina’s en verbeteringen toegevoegd. De meeste van deze pagina’s zijn dit weekend live gezet. Om zeker te weten dat je meteen de nieuwste versie van een website ziet, moet je het geheugen van je browser cache legen. Dit kun je bereiken door door de control (ctrl) en de F5 knop tegelijk in te drukken (voor windows).

Windows: ctrl + F5
Mac/Apple: Apple + R of command + R
Linux: F5

UPDATE: voer bovenstaande handeling uit op de pagina van de senioren.


“Nieuwe functies website” verder lezen

Wedstrijdverslag DSC Drachten – Bakkeveen

Bord 1. Jan Anne Hogendorp 1733 – Dirk Muller 1916 (0 – 1)

Na een onregelmatige damepionopening van wit (Pf3,d4, g3,Lg2,c3) die ik bestreed met de opstelling e6,d5 en c5 verspeelde ik mijn voordeel (volgens Fritz) na een te optimistische dertiende zet. Na de twintigste zet verloor ik een pion. Hierna kreeg ik wel enige aanval, maar in tijdnood rond de dertigste zet wist ik niet beter dan een loperoffer tegen drie pionnen te brengen, dat de kansen niet meer deed keren.

“Wedstrijdverslag DSC Drachten – Bakkeveen” verder lezen

Bij de jaarwisseling (toespraak van de voorzitter)

Zo  zijn  we  vanavond  al  weer  gekomen  aan  het  einde  van  een  schaakjaar. Het  jaar  2017  is  voor  onze  club  nog  niet  zo’n  slecht  jaar  geweest. Integendeel,  we  zijn  goed  gegroeid  in  aantal  leden.  En  het  eerste  team  heeft  op  de  valreep  promotie  naar  de  1e  klasse  waar  kunnen  maken. 

En  vanavond  hebben  we  elkaar  weer  op  grote  schaal  stukken  afhandig  kunnen  maken  volgens  de  traditie  dat  de  laatste  avond  van  het schaakjaar  de  grote  slag  geleverd  wordt  met  snelschaakpartijen.

Geen_afbeelding_beschikbaar

“Bij de jaarwisseling (toespraak van de voorzitter)” verder lezen